Her kan du lære mere

Om os

Her kan du få svaret på, hvorfor vi har valgt at stifte moneytalk.

Motivation

I Danmark ejer omtrent 1 mio. mennesker værdipapirer for frie midler. Det er ud af en befolkning på knap 6 mio. mennesker.

Den gennemsnitlige førstegangsinvestor er over 50 år gammel.

I de seneste 10 år er 20% færre unge begyndt at investere.

Konstatering: Flertallet af danskerne investerer ikke. Danskerne begynder at investere alt for sent i livet og situationen er forværret over de seneste 10 år.

Den gennemsnitlige danske investor ejer kun 2 aktier.

Kun 1,8% af danske investorer ejer flere end 10 aktier.

Debatten går heftigt på diverse investeringsfora med udtryk som ’raketter’, ’frimærker’ og terminologien minder uhyggelig meget om helt andre fora omhandlende f.eks. sportsbetting.

Spekulationerne er mange, misforståelserne endnu flere. Dette har ledt til en gennemsnitlig underperformance blandt private aktieinvestorer på 3,1%-point om året.

Konstatering: Irrationel investeringsadfærd præger mange af de danskerne, der trods alt har valgt at investere.

Samtidig kan vi læse en artikel med overskriften: ”Over halvdelen af landets folkepensionister er fattige”.

Hvis selvsamme pensionister fra de var 25 år til de var 30 år, en af de perioder i livet med størst rådighedsbeløb, havde investeret 5.000 kr. pr. måned, havde de i dag haft 2,5 mio. kr. ekstra stående på bankkontoen.

En beregning der både er justeret for skat og inflation.

Et beløb der ved et udbytte på 5% årligt ville give 125.000 kr. udbetalt før skat. Eller med andre ord – over 1,5 gange mere en folkepensionens grundbeløb.

Ved at investere tidligt og investere klogt kan langt de fleste danskere sikre sig økonomisk frihed, når de når pensionsalderen.

Det har vi en ambition om at hjælpe dem med.

Mission

Vores mission er at hjælpe vores brugere med at opnå økonomisk frihed ved at give dem indblik i den samme viden som professionelle investorer baserer deres beslutninger på.

Med vores indhold lærer vi vores brugere at investere rationelt. Vi hjælper med at filtrere støj fra medier, annoncering og kontorsnak. Vi hjælper med at blive bevidste om menneskelig adfærd, der kan være årsag til irrationel beslutningstagning på finansmarkederne.

På moneytalk.dk danner research og finansiel teori grundlag for vores indhold. Indhold som skrives i øjenhøjde med den private investor.

Kontakt

Scroll til toppen

Få svar på dine spørgsmål i

moneytalk community