Tænk på disse 3 ting før du låner penge

tænk på disse 3 ting før du låner penge

Disclaimer

Moneytalk.dk drives med kommercielt formål og modtager provision eller anden betaling gennem affiliate links og omtale på siden. Låneudbyderne som vises på denne side er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.


Med digitale overflader som er fyldt med reklamer for lån kan adgangen til såkaldte ”hurtige penge” virke fristende. Det er dog særdeles vigtigt, at man ikke tager en uovervejet beslutning, når det kommer til at låne penge. I denne artikel vil vi gennemgå 3 af de vigtigste ting som du bør have i tankerne før du tager en endelig beslutning om et lån.

Hvad er formålet med lånet?

Først og fremmest skal du overveje, hvad dit formål er med at låne penge. Hvis lånet er midlertidigt og hurtigt kan betales tilbage igen, kan det ofte være fint at låne penge. Vel at mærke, hvis det blot er midlertidige likviditetsudfordringer. Det er her, at mange erhvervsdrivende f.eks. drager fordel af at have en kassekredit i banken. Hvis lånet er til forbrug, bør du i stedet overveje om det virkelig er renteudgifterne værd. I stedet er anbefalingen, at du venter med at købe den nye iPhone til du selv har spare nok penge sammen. Det er kun i ganske sjældne tilfælde, at det rent faktisk kan betale sig at tage et forbrugslån fra en økonomisk betragtning. Det tilfælde er, hvis du finder en forbrugsgenstand til en meget nedsat pris og som du alligevel havde tænkt dig at købe. Du kan således beregne, hvorvidt rabatten overstiger renteudgifterne på lånet og vurdere om det er en god beslutning.

Kan du overholde de vilkår som långiveren stiller?

Hvis du har besluttet dig for, at du skal optage et lån, bør du være sikker på, at du kan overholde de vilkår som långiveren stiller. Dette indebærer, at du kan betale alle renter og afdrag til rette tid. Hvis dette ikke er tilfældet, bør du ikke optage lånet, men i stedet vente til du selv har sparet penge sammen. Hvis du alligevel tager lånet og ikke overholder betingelserne, kan du risikere at blive registreret i RKI.

En anden detalje som du skal være særligt opmærksom på er variable renter. I øjeblikket er renteniveauet historisk lavt og en variabel rente på dit lån udgør således en risiko i form af usikkerhed om fremtidige renteudgifter. Hvis du ved, at din økonomi ikke kan holde til, at renten stiger, bør du enten undgå at låne penge eller tage et fast-forrentet lån i stedet.

Undersøg lånemarkedet online

Slutteligt skal du sørge for at vælge den billigste låneudbyder, der matcher dine krav. Du kan med fordel søge på ”lån penge” på Google og vælge nogle af de forskellige sammenligningssider, der kan give dig et komplet overblik over lånemarkedet. Alternativt skal du indhente lånetilbud fra din egen bank og sende det rundt til konkurrenterne for at se, om de kan komme med et bedre tilbud.

  • Forfatter
  • del på
Share on facebook
Share on linkedin
Scroll til toppen

Få svar på dine spørgsmål i

moneytalk community