Spar penge i hverdagen med disse 3 råd


Disclaimer

Moneytalk.dk drives med kommercielt formål og modtager provision eller anden betaling gennem affiliate links og omtale på siden. Låneudbyderne som vises på denne side er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.


Har du fået et brændende ønske om at få den nye iPhone? Det kan også være, at du tidligere har søgt på ”lån 10000” og det nu er blevet tid til, at du sparer penge, så du kan betale lånet tilbage igen. Uanset hvem du er, kan du få noget ud af at spare penge i hverdagen. I særdeleshed på ting som alligevel ikke betyder alverden for dig. I denne artikel får du 3 konkrete råd til at spare penge i hverdagen, så du kan få råd til det, du drømmer om.

Det vigtigste: Lav et økonomitjek

Et økonomitjek giver den bedste start til enhver, som ønsker at spare penge. Økonomitjekket har nemlig den fantastiske egenskab, at du får et komplet overblik over dine udgiftsposter. Du har således mulighed for at tænke over præcis hvor mange penge, du f.eks. bruger på mad, biografture osv.

Helt konkret indebærer det, at du bør se på en periode på 3-6 måneder, så du får et retvisende billede af de månedlige udgifter. En måned er for lidt, eftersom der kan være uregelmæssigheder i en så kort periode. Det kan sagtens tage tid at analysere sin økonomi, men det er altid en god investering. Når du har det fulde overblik, vil du nemlig opdage, at du bruger mange penge på nogle forholdsvis ubetydelige ting. Det kan således give dig et pejlemærke om, hvor du skal sætte ind i lige netop din økonomi for at spare penge.

Spar penge på mad

Mad er en af de største udgifter i husholdningen og det er således også her, at man har et stort besparelsespotentiale. Det er især hyppige bestillinger af fastfood, take-away eller ture ud og spise, der sprænger budgettet. Tænk derfor over, hvor mange gange du spiser ude hver måned. Giver det dig stor glæde at spise så meget ude, eller er det blot fordi det er den letteste mulighed i en travl hverdag?

Hvis det er tilfældet, kan du komme langt med god planlægning. Dette, kombineret med at spise ud fra, hvad der er på tilbud i din lokale Netto, er vejen frem, hvis du gerne vil skære ned på dine udgifter til mad.

Tjek dine abonnementer

Der er efterhånden mange udgifter, der blot bliver trukket fra kontoen måned efter måned, kvartal efter kvartal eller år efter år. Disse inkluderer både abonnementer målrettet fornøjelse, såsom Spotify, Netflix, Fitness osv., men dækker også over forsikringer, A-kasse, bankgebyrer osv. Med en forholdsvis lille indsats kan du ved hjælpe af online sammenligningstjenester tjekke, hvorvidt du lige nu har de billigste løsninger. En god metode til at spare penge i hverdagen er således at tjekke alle dine abonnementer. Overvej om du bruger dine fornøjelsesabonnementer og afmeld dem, hvis det ikke er tilfældet. Skift derudover forsikringsselskab, A-kasse eller bank, hvis andre kan komme med et bedre tilbud.

  • Forfatter
  • del på
Share on facebook
Share on linkedin
Scroll til toppen

Få svar på dine spørgsmål i

moneytalk community