Quicklån

Hjem » Lån Penge » Quicklån

Disclaimer

Moneytalk.dk drives med kommercielt formål og modtager provision eller anden betaling gennem affiliate links og omtale på siden. Låneudbyderne som vises på denne side er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.


Hvad er quicklån egentlig? Denne type af lån har en bred definition og går under mange forskellige navne. Et quick lån er det samme som et kviklån og fælles for disse er, at det er et forbrugslån af en større end mindre størrelse, som optages online på internettet. Denne form for lånoptagning er blevet meget populær blandt danskerne og forventes fortsat at vokse kraftigt over de næste år. Låntypen kan dog være farlig, hvis man har svært ved at begrænse sit forbrug, da det så kan føles nemt og risikofrit at optage et lån online. Dette er dog ikke tilfældet og det er derfor meget vigtigt, at du sørger for at holde dig orienteret om disse typer af lån og samtidig er realistisk i forhold til, hvad din økonomi egentlig kan klare.

Krav for at optage et quicklån

For at man kan få lov til at optage et lån online, så er der en række krav, som ved de fleste låneudbydere skal være opfyldt. Læs med nedenfor for at finde ud af, om du opfylder alle kravene.

Quicklån 18 år

Quicklån til 18 årige er muligt, men det er dog et krav, at du minimum skal være 18 år for at optage et lån. Er du under 18 år, bør du derfor finde et andet alternativ. Hos nogle udbydere skal man også være 20 eller 22 år for at måtte optage et lån. Disse aldersbegrænsninger fastsættes for at låneudbyderne er sikre på, at låntagerne er bevidste om konsekvenserne med at tage lånet og derudover er voksne nok til at kunne administrere at betaler lånet tilbage. Det er dog altid bedst at vente længst muligt med at låne penge og quicklån til 18 årige bør derfor undgås. På denne måde opbygger du ikke en stor gæld tidligt i dit liv, som vil påvirke dit liv i mange år fremad, hvis du ikke sørger for at få betalt af på denne.

Quicklån trods RKI

Quicklån trods RKI er sjældent muligt. Dette skyldes, at låneudbydere kan være betænkelige ved, om du vil overholde låneaftalen og betale lånet tilbage igen, hvis de ved, at du i forvejen har været dårlig til at betale dine forpligtelser. Nogle udbyder dog quicklån trods RKI, men du vil hurtigt finde ud af, at renterne vil være skruet helt i top, hvis du er registreret i RKI og gerne vil låne penge online.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Man kan blive registreret i RKI, hvis man efter tre rykkere fra den virksomhed, som man har gæld til, ikke har betalt dem. Denne virksomhed kan herefter indmelde, at man ikke har betalt sine penge, hvilket vil betyde, at ens kreditværdighed daler markant. Hvis man er blevet registreret i RKI, finder man hurtigt ud af, hvor frustrerende dette kan være. Man kan stort set ikke få lov til noget økonomisk mere og derfor gælder det for alle, som er registreret i RKI, at du hurtigt muligt gerne vil ud igen, så de får flere muligheder. For at komme ud af RKI skal du betale den gæld tilbage, som du skylder. En god start er derfor at kontakte de virksomheder, som du skylder penge. Ofte vil det nemlig være muligt at indgå en form for tilbagebetalingsaftale, da det både er i virksomhedens interesse at få sine penge og samtidig i din egen interesse at komme ud af RKI.

Nemid

Der er også andre krav for at måtte optage et quick lån. Du skal have nemid for at du kan optage et lån. Dette er i forhold til formalia, da du skal kunne skrive under på din låneaftale, hvilket altså foregår med nemid. Du skal altså kunne skrive under på samme måde, som du måske har prøvet, hvis du skal underskrive et dokument, som du har fået af banken eller lignende.

Fast indkomst

Ydermere skal du ved de fleste låneudbydere have en fast indkomst, før de vil udstede et lån til dig. Den faste indkomst anses som værende en nødvendighed, da du skal kunne betale lånet tilbage igen. Har du ikke noget fast indkomst, så vil der være stor usikkerhed forbundet med, hvornår lånet kan blive tilbagebetalt igen. Hvis du finder en låneudbyder, som vil udstede et lån til dig, selvom du ikke har nogen fast indkomst, så skal du være forsigtig. Det er nemlig også for din egen skyld, at du skal have en fast indtægt, da der ellers vil kunne løbe rigtig mange renter på lånet, da lånets tilbagebetalingstid formentligt vil blive forlænget.

Anbefalinger vedrørende quicklån

Når du besluttet dig for, at du ønsker at optage et quick lån, så kan det være en ide at få et par anbefalinger med på vejen, inden du blot kaster dig ud i det. Da det er så nemt at optage et quick lån, forfalder rigtig mange mennesker til at gøre dette, uden at de har tænkt det igennem. Det er yderst vigtigt altid at overveje konsekvenserne meget nøje, inden du optager et lån. På denne måde undgår du at blive negativt overrasket.

Læg et grundigt budget

Inden du overhovedet optager et quick lån, så bør du lægge et budget for din økonomi. Har du mod på selv at gøre dette, kan du starte med at gå ind på netbank og finde de seneste måneders kontoudtog frem. Er du god til at arbejde i excel, kan det være en fordel at lave budgettet her, da du hurtigt kan summere indtægter og udgifter og derved hurtigt skabe dig et overblik. Er du ikke så god til at bruge excel, kan du også sagtens printe kontoudtogene ud og lave dit budget i hånden. Metoden er underordnet og afhænger blot af, hvordan du arbejder bedst.

Indtægter

Start først med at identificere alle de indtægter, som du måtte have. Dette er altså de positive beløb, som der går ind på din konto hver måned og er derfor efter skat. Indtægter dækker blandt andet over arbejdsindtægt, børnebidrag og diverse tilskud fra staten såsom boligstøtte og SU. Læg alle dine indtægter sammen for at finde ud af, hvor mange penge, som du har at gøre med hver måned. Herefter kan du identificere, hvilke udgifter, som disse indtægter skal dække.

Faste omkostninger

Den post, som i langt de fleste husholdninger er den største, er posten til faste udgifter. En fast udgift er, som navnet antyder, en udgift, som er fast og altså en udgift som vil have den stort set samme størrelse alle måneder. Faste omkostninger dækker derfor blandt andet over udgifter til husleje, el, vand og varme. Dette er dog ikke de eneste faste omkostninger, som du har. Faste omkostninger dækker også over forsikringer, transportomkostninger og omkostninger til diverse medlemskaber, herunder for eksempel medlemskab til et fitness center. Sørg for at være grundig med at finde frem til alle dine faste omkostninger, da det er vigtigt, at der bliver taget højde for alt, når du skal fastlægge et budget over din privatøkonomi.

Madbudget

Den næste post, som du kan identificere, er omkostninger til mad. Dette gælder altså både mad, som indkøbes i et supermarked og diverse former for fastfood. Hvor stort et beløb, som husstande bruger på denne post, varierer utroligt meget, da det både afhænger af madvaner, men også bare generelt af størrelsen på husstanden. I en husstand med to personer, bør man sagtens kunne klare sig for 3000 kr. Bruger du meget mere end dette i en husstand på to personer, så bør du altså revidere, om du køber for meget fastfood eller andet, som kan belaste budgettet. En ide til at sørge for, at man ikke bruger for mange penge på mad er, at man lægger en madplan og køber ind til en hel uge ad gangen. På denne måde undgås impulskøb og store indkøb af fastfood, fordi man ikke har fået købt ind til aftensmad.

Forbrug

Den sidste post er forbrug. Denne post er nok den mest varierende post, som der er. Forbrug dækker både over omkostninger til tøj, biografture, cafebesøg, gaver og alt andet, som ikke måtte være indbefattet under de faste udgifter eller madbudgettet. Selvfølgelig kan man i nogle måneder have et højere forbrug end andre. Disse måneder kan især være december måned, hvor man ofte skal købe rigtig mange julegaver. Forbruget kan også være højt i en måned, hvis man for eksempel lige er flyttet og skal møblere en helt ny lejlighed. Det er derfor vigtigt, ligesom med de andre udgiftsposter, at du sørger du at tage et gennemsnit over månederne. I en velfungerende økonomi, vil man i gennemsnit have flere indtægter end udgifter hver måned, som kan gå til en opsparing. Det beløb, som du har tilbage, er det beløb, som din økonomi kan holde til, at du skal betale i omkostninger hver måned på dit lån. Sørg derfor for, at der er god overensstemmelse mellem disse to.

Quicklån studerende

Quicklån til studerende er i mange tilfælde ikke den bedste finansieringsmulighed. Dette skyldes, at det er muligt for studerende at optage SU lån, som der ikke skal afdrages på i hele den periode, hvor man er studerende. Er man derfor studerende og har man ikke et højt nok rådighedsbeløb hver måned til at afbetale på et lån, så bør man optage et SU lån fremfor et quick lån.

Lån kun, hvis behovet er der

Det er vigtigt, at du kun låner penge, hvis du virkelig har behov for det. Et quick lån er ikke sundt for ens økonomi og er derfor ikke noget, som man skal optage, hvis man kan undgå dette. Dette gælder for alle typer af lån. Overvej derfor, om du kan vente med at købe det, som du skal låne penge til, eller om du kan låne penge et andet sted fra, herunder for eksempel fra familie eller venner. Fordelen ved at låne af familie er, at der ikke vil være renter på lånet og at du kan indgå en aftale, som både passer dig og din familie. Vær dog varsom, da økonomi ikke bør skabe splid i en familie.

Dine muligheder

Du har forskellige muligheder, hvis du ønsker at optage et quick lån. Læs mere om nogle af dine muligheder nedenfor.

Quicklån uden renter

Quicklån uden renter er muligt at få. Blot fordi at et quicklån uden renter er muligt at få, er det dog ikke ensbetydende med, at dette er den bedste løsning. Quicklån rentefrit gælder ofte kun de første 30 dage af lånets løbetid og gratis quicklån er derfor ikke muligt at opnå. Denne ordning, hvor du får quicklån rentefrit de første 30 dage, er ofte kun muligt ved små quicklån og hurtige quicklån, hvor afbetaling sker hurtigt.

Quicklån med lav rente

Hvis du i forvejen ved, at du ikke kan tilbagebetale et quicklån rentefrit de første 30 dage, så søg i stedet for efter det billigste quicklån set over hele lånets løbetid. Du vil ofte finde ud af, at renterne i gennemsnit er lavere, hvis du finder et generelt billigt quicklån fremfor, hvis du finder et gratis quicklån de første 30 dage. Det er muligt at få et quicklån med lav rente hos en del udbydere, da konkurrencen på markedet er så intensiveret, som den er. Dine vilkår bliver derfor kun bedre på markedet, hvis du ønsker et quicklån med lav rente.

Quicklån uden sikkerhed

En af fordelene ved låneformen er, at du kan optage et quicklån uden sikkerhed. Et quicklån uden sikkerhed findes yderst tiltalende for rigtig mange mennesker, da låneprocessen går langt hurtigere, når man ikke skal ind og se på diverse områder såsom sikkerhedsstillelse og hvad, som man ønsker at benytte de lånte penge på.

Sammenlign quicklån

For at finde det bedst mulige quick lån, bør du sammenligne quicklån mellem forskellige låneudbydere. Du kan nemt og hurtigt finde en quicklån oversigt her på vores lånesammenligningsside, hvor du vil få et enkelt og overskueligt overblik over de mange nye quicklån på markedet. Ved at benytte en quicklån oversigt og herved sammenligne lån på tværs af udbydere, er du sikret, at du opnår det lån, som passer bedst til dine behov. Du kan altså hurtigt finde frem til, hvilke omkostninger, som der vil være forbundet med de forskellige lån samt hvad udbyderne kan tilbyde i forhold til afdragsfrihed og tilbagebetalingsperioden.

Scroll til toppen