Minilån

Hjem » Lån Penge » Minilån

Disclaimer

Moneytalk.dk drives med kommercielt formål og modtager provision eller anden betaling gennem affiliate links og omtale på siden. Låneudbyderne som vises på denne side er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.


Ønsker du at optage et hurtigt og enkelt lån, så kan et minilån være en mulighed for dig. Dette lån er, som navnet antyder, et mikrolån, som har en forholdsvis lille størrelse. Størrelsen kan variere helt fra 500 kr. og op til mange tusinde kroner og dette lån er derfor nemt at tilpasse til dine behov. Lånet er derudover nemt at optage og kan blot gøres hjemme fra din computer, tablet eller mobil. Dette skaber altså en del fleksibilitet i forhold til de mere traditionelle former for låntagning. Derudover har et minilån ofte en meget kort løbetid, hvilket altså betyder, at du hurtigt skal betale lånet af igen.

Hvilke omkostninger kan et minilån dække?

Et minilån kan hjælpe dig med at dække mange forskellige former for omkostninger. Lånet kan både dække generelt forbrug, uforudsete udgifter, rejser og meget mere.

Forbrug

Forbrug kan både være at købe nyt tøj, en ny mobil eller computer, men forbrug kan også være dit daglige forbrug til mad og generel husholdning. For nogle kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen i visse perioder, især hvis man har meget svingende arbejdsbelastning. For derfor at kunne opretholde det samme forbrug hele tiden, vælger nogle mennesker at optage et lån. Ofte optages denne form for lån dog ikke som et lån, der skal dække dagligt forbrug over en længere tidsperiode.

Uforudsete udgifter

Minilån

De fleste har prøvet, at der opstår en uforudset udgift i ens dagligdag. Denne udgift er altså en udgift, som man ikke havde forventet ville komme og derfor har man ikke altid luft i budgettet til at finansiere udgiften. En uforudset udgift kan bl.a. være en dyr tandlægeregning, reparation af bilen eller andet. Et minilån vil her kunne hjælpe dig, så din økonomi ikke bliver påvirket alt for meget.

Rejser

Et minilån kan også hjælpe med at dække udgifter til en rejse. Har du netop funder et rigtig godt rejsetilbud, men har du ikke pengene til det, så kan denne type af lån hjælpe dig på vej, så rejsen ikke blot forbliver en drøm. Dette kan altså gøre, at du ikke behøver at have sparet op på forhånd, men kan gøre det efterfølgende, når du betaler af på lånet. Dette skaber mulighed for at være mere impulsiv.

Omkostninger ved minilån

Der er en række forskellige omkostninger ved at optage lånet. Disse omkostninger dækker især over renter, men også omkostninger til administration, gebyrer og meget mere.

Renter

Renten på dit lån vil være det, som du betaler for at kunne låne pengene ved din låneudbyder. Man skal altså huske på, at det skal kunne betale sig for låneudbyderen at låne penge til en, hvorfor gratis minilån ikke er muligt. Renten er ofte forholdsvis høj, når man vælger denne form for lån, hvilket bunder i den store usikkerhed for låneudbyderen. Nogle udbydere tilbyder dog 30 dages rentefrit lån, men hvis du ikke indfrier dit lån inden disse dage er gået, så vil der ofte komme markante renter på lånet. Sørg derfor for at indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere for at sikre, at du opnår den bedst mulige rente.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og dækker derfor over alle de omkostninger, som der måtte være forbundet med det lån, som du ønsker at optage. Dette er derfor den omkostning, som du altid skal rette blikket mod, for at finde ud af, hvad du reelt set skal betale for at få lånet. ÅOP dækker både over renter og gebyrer, som er forbundet med lånet. Kan du fx opnå en ÅOP på 4% og skal låne 10.000 kr., så betyder dette, at du skal betale 400 kr. for at have dette lån. Det skal her nævnes, at dette vil gøre sig gældende hver måned, indtil du får tilbagebetalt lånet. Dog vil omkostningerne falde i takt med, at du afdrager på lånet.

Afbetalingsperiode

Afbetalingsperioden er den periode, hvori du skal nå at betale dit lån tilbage i. Hvor lang afbetalingsperioden er, afhænger af de forskellige låneudbydere. Er det et mindre beløb, som du skal låne, vil afbetalingsperioden være kortere, end hvis du skal låne et større beløb. Låner du et mindre beløb, vil du ofte skulle afbetale dit minilån i 30 dage.

Minilån fordele

Der er en lang række fordele ved at optage et minilån fremfor andre former for lån. Herunder kan du læse nogle af fordelene.

Stor gennemsigtighed

Der er en utrolig stor gennemsigtighed på markedet for lån i og med, at der er opstartet flere og flere lånesammenligningssider. Dette giver altså en markant fordel for dig som låntager, da du hurtigt og nemt kan finde den bedste låneudbyder på markedet. Den store grad af gennemsigtighed gør ligeledes, at der er meget høj konkurrence på markedet, hvilket betyder, at omkostningerne for at optage et lån kommer i bund. Vilkårene for at optage et minilån er altså blevet meget bedre de seneste år, end de har været tidligere.

Minilån uden sikkerhed

En andel fordel ved at optage denne form for lån er, at man ikke skal stille sikkerhed for lånet. Dette betyder, at du ikke skal forklare, hvordan du har tænkt dig at afbetale på lånet samt, hvad du vil gøre, hvis disse planer bliver ødelagt. Du kan altså optage et minilån uden sikkerhed, stort set uanset hvordan din økonomi måtte se ud. Dette gør, at låntagning er blevet aktuelt for langt flere mennesker.

Hurtig udbetaling

Når du optager et minilån, vil du få de penge, som du ønsker at låne, udbetalt meget hurtigt. Når du har sendt din låneansøgning, skal denne revideres og hvis den bliver godkendt, hvilke ofte er tilfældet, så vil du have pengene på din konto 1-2 dage efter, at du sendte låneansøgningen. Det at låne penge bliver altså ikke trukket lige så meget i langdrag, som det ellers før i tiden er blevet.

Online betjening

Når du ønsker at optage et minilån, foregår det hele online, hvilket gør det utroligt nemt at optage lånet. Du behøver blot en computer, tablet eller mobil for at optage lånet. Dette betyder altså, at du kan sidde i din sofa og optage et lån og du behøver derfor ikke skulle ned i din bank for at spørge om muligheden for at optage et lån. Det, at det hele fungerer online, betyder samtidig, at du ikke skal forklare dig over for nogle personer ansigt til ansigt, hvilket for mange gør det langt mere trygt og behageligt at optage et lån.

Penge til lige netop det du ønsker

Minilån online

Med denne form for lån kan du låne penge til lige netop det, som du ønsker dig. Du skal nemlig ikke redegøre for det, som du ønsker at låne penge til og kan derfor i stor udstrækning holde dette privat. Hvorvidt du skal låne penge til forbrug, uforudsete udgifter eller rejser er altså sagen uvedkommende, når det kommer til at optage et online lån.

Alternativ til banklån

Ud fra de mange fordele, som et minilån giver, er det altså tydeligt, at online lån klart er et alternativ til banklån. Dette gør sig især gældende, hvis det er et mindre beløb, som du ønsker at låne. Den eneste ulempe ved at tage et online lån fremfor et banklån er, at renten kan være højere ved online lån. Dette skyldes især, at man ikke stiller sikkerhed ved online lån samt at formålet med lånet er uvist. Dog er det hos flere og flere udbydere muligt at optage et rentefrit minilån de første 30 dage af lånets løbetid.

Krav for at optage et minilån

Selvom at denne form for lån er for langt de fleste mennesker, så er der dog en række krav, som du skal opfylde før, at du må optage lånet. Nogle af disse krav kan du læse om nedenfor. Dog skal det understreges, at kravene varierer fra låneudbyder til låneudbyder.

Minilån 18 år

For at låne er det et krav, at du er fyldt 18 år og altså er myndig. Dette skyldes, at du skal kunne stå inden for dine handlinger i forbindelse med lånoptagelse. Derudover antages det, at du som 18 årig er klar over eller har mulighed for at identificere, hvilke konsekvenser, som der kan følge med det at optage et lån.

Nem ID

Udover at du skal være fyldt 18 år for at optage et lån, så skal du også have Nem ID. Dette skyldes, at du ved langt de fleste låneudbydere skal skrive under på låneaftalen med dit Nem ID elektronisk. Har du ikke et Nem ID, så kan du blot bestille et. Der vil dog gå nogle dage, inden at du vil modtage dette, hvorfor det er vigtigt at undersøge sådanne formalia i god tid, inden du har brug for et lån.

Minilån trods RKI

Minilån trods RKI er ved langt de fleste låneudbydere ikke muligt. Dette skyldes, at det giver låneudbyderen et prægemærke om, at du er en dårlig betaler, når du er registreret i Ribers Kreditinformation. Minilån, hvor RKI ingen hindring er, er derfor stort set umuligt.

Minilån 5000, minilån 1000, minilån 500

Som overskriften antyder, kan du optage lån, som har meget forskellige størrelser og også endnu mere forskellige end de beskrevne ovenfor. Små minilån er meget populære, fordi det er overskueligt hurtigt at afdrage dem igen og man ender derfor ikke med at betale uendeligt mange renter på lånet. Selvom du ønsker at optage små minilån, bør du dog ansøge om mere end det beløb, som du har behov for. Dette skyldes, at det ikke er sikkert, at du får præcis det beløb, som du ønsker, godkendt. Ved at sætte beløbet lidt højere end dit reelle behov, er der derfor større sandsynlighed for, at du vil blive godkendt til at låne lige netop den mængde penge, som du egentlig har behov for.

Benyttelse af minilån ved køb

Det er muligt at benytte minikøb flere og flere steder, når du køber forbrugsvarer. Dette vil altså sige, at hvis du fx ønsker at købe en ny mobil, så kan du nogle steder optage et lån direkte igennem det salgssted, hvor du ønsker at købe mobilen. Dette gør det altså utroligt nemt for dig som forbruger at få råd til de forbrugsgoder, som du måtte ønske dig. Leasy minilån er især populært blandt danskerne, hvilket også især skyldes, at det er muligt at få mange forskellige gadgets ved denne udbyder.

Glem ikke din økonomi

Hvis du ønsker at optage et lån, så er det meget vigtigt, at du ikke glemmer din økonomi. Du bør huske på, at du skal kunne betale lånet tilbage igen og at det er de færreste steder, at du opnår gratis minilån. Sørg derfor for at have ordentligt styr på din økonomi og hvor stort et lån, som den kan bære, inden du optager et lån.

Læg et budget

For at finde frem til, hvor stort et lån, som du kan optage, bør du lægge et grundigt budget for din økonomi. For at gøre dette bedst muligt, bør du benytte dine kontoudtog som grundlag for budgettet. Gør dette ved at gå nogle måneder tilbage i dine kontoudtog og identificer, hvad du har brugt på forskellige poster. Forskellige poster kan bl.a. være faste udgifter, mad og forbrug. Identificer, hvad du har brugt hver måned og find frem til et gennemsnit af dette. Har du tidligere lavet et budget, kan du med fordel sammenholde dit gamle budget med det nye budget for at identificere, om du har brugt flere penge, end du først havde kalkuleret med. Er du i tvivl om, hvor mange penge, som du bør bruge på de forskellige poster, så kan du søge hjælp hos venner og familie. Hvis dette ikke er muligt, eller du blot ønsker en mere professionel tilgang, så søg hjælp hos din bank og få lagt et ordentligt budget.

Billige minilån

At finde billig lån er blevet meget nemt i og med, at der er opstået flere lånesammenligningssider. Ved at benytte lånesammenligningssider er du sikker på at finde det bedste minilån og hvis du er heldig så et minilån uden renter. Gratis minilån bliver altså mere og mere sandsynligt eftersom minilån uden renter er muligt. Ønsker du derfor at finde det bedste minilån, så benyt vores lånesammenligningsside, hvor vi har en lang række af samarbejdspartnere, som tilbyder dig fordelagtige lån.

Scroll til toppen