Forbrugslån

Hjem » Lån Penge » Forbrugslån

Disclaimer

Moneytalk.dk drives med kommercielt formål og modtager provision eller anden betaling gennem affiliate links og omtale på siden. Låneudbyderne som vises på denne side er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.


Hvad er et forbrugslån egentlig? Et lån til forbrug går under mange navne, herunder bl.a. kviklån, sms lån og minilån. Fælles for alle disse lån er, at det er lån, som man hurtigt og nemt kan optage. Derudover har disse typer af lån en kort tilbagebetalingsperiode, hvilket dog varierer efter størrelsen på lånet. Denne type af online lån er altså et kortfristet lån og ofte et lån, som man optager for at dække et forbrug. Det, som især gør denne type af lån populære, er, at der ikke skal stilles sikkerhed for lånet. Dette samtidig med, at man ikke skal gøre rede for, hvorfor man ønsker at optage lånet. Det er således meget attraktivt for personer at låne penge på denne måde. Dette fremfor at låne penge i banken, hvor processen er langt mere kompleks.

Udviklingen i forbrugslån har været markant over de seneste år. Der er kommet en lang række nye låneudbydere på markedet. Særligt når det kommer til forbrugslån online. Det, at der er kommet markant flere udbydere af forbrugslån, har resulteret i en stor stigning i optagelsen af denne type lån. Dette skyldes bl.a. at markedet for denne type lån er blevet lang mere gennemsigtigt. Af den grund er det meget nemmere at finde det billigste forbrugslån og det bedste forbrugslån. Dette stiller dig som forbruger langt bedre, da man hurtigt kan sammenligne forbrugslån. Du kan således let vælge det forbrugslån, som passer bedst til dig selv og dine egne behov.

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Der er en lang række fordele, men også nogle ulemper ved at optage et lån til forbrug. Det er vigtigt, at du sørger for at gøre dig klart, hvad disse fordele og ulemper er. Dette skal gøres inden, du vælger at låne pengene, da du på denne måde undgår trælse overraskelser.

+ Forbrugslån uden sikkerhed

Et af de store plusser ved denne type lån er, at man ikke behøver at stille nogen form for sikkerhed i forbindelse med optagelse af lånet. Du behøver altså ikke kunne gøre rede for, hvordan du har tænkt dig at betale lånet tilbage. Du skal således heller ikke gøre rede for, hvad du fx vil gøre, hvis dit rådighedsbeløb falder, imens du skal betale det tilbage.

+ Kort proces

Processen i forbindelse med at optage lån til forbrug er meget kort. Særlig i forhold til den nogle gange meget lange proces, hvis man ønsker at optage et lån i en bank. Af denne grund vælger flere og flere at optage et forbrugslån online fremfor at gå til sin bank. Dette især hvis man ønsker at få pengene udbetalt hurtigst muligt.

+ Nem godkendelsesproces

Godkendelsesprocessen er utroligt nem, hvis du ønsker at optage et lån til forbrug. Der vil ikke gå lang tid, fra du har indsendt din låneansøgning til at denne vil blive gennemgået og revideret. Hvor lang tid der går, før du har pengene i hænde, afhænger af den enkelte låneudbyder, men ofte går der omkring 48 timer.

+ Ingen spørgsmål

Når du optager denne form for lån, er der ingen bankrådgiver, som kommer og stiller dig spørgsmål om, hvad du skal bruge pengene til. Dette ses som en klar fordel blandt mange mennesker. Det skyldes, at det ikke er altid, at man har lyst til at dele dette med sin bankrådgiver. Derudover vil banker ofte ikke låne penge ud til forbrug, hvilket kan gøre det meget svært at optage denne form for lån i en bank.

– Høj rente

En af ulemperne ved lån til forbrug er, at renten ofte er høj. Dette skyldes, at der ikke skal stilles sikkerhed for lånet, hvilket medvirker til en større risiko for låneudbyderen. Det er derfor vigtigt, at du husker at medregne renten, når du skal finde frem til, hvor meget dit lån kommer til at koste.

– Mange gebyrer

Der kan ofte være mange gebyrer i forbindelse med stiftelsen af lånet. Disse gebyrer dækker bl.a. over stiftelsesomkostninger og løbende gebyrer for behandling af lånet. Sørg derfor for at identificere disse gebyrer hos de forskellige låneudbydere for at låne penge billigt der, hvor der er færrest gebyrer på lånet.

– Mange samlede omkostninger

Der er altså mange omkostninger forbundet med at optage et lån. For at finde de samlede omkostninger, skal du kigge efter, hvad ÅOP er. På denne måde vil du finde frem til, hvad dit lån kommer til at koste i alt, hvor alle de samlede omkostninger er medtaget. Gå derfor efter at optage det lån, hvor ÅOP er lavest.

Rentefrit forbrugslån

Forbrugslån

Det kan nogle steder være muligt at optage et stort set gratis forbrugslån. Med dette menes især et rentefrit forbrugslån. Her skal du altså ikke skal betale nogle renter på lånet. Det er dog ofte mest ved de kortfristede lån, at dette er muligt.

Et forbrugslån uden renter tilbydes især til førstegangskunder og ofte vil du kunne opnå ikke at skulle betale renter på lånet i op til 30 dage. Denne ordning resulterer dog for det meste i, at renterne vil være markant høje efter disse 30 dage. Hvis du ønsker at optage et rentefrit forbrugslån, er det derfor vigtigt, at du sørger for at betale lånet ud, inden de 30 dage er gået. Hvis dette ikke er muligt for dig, bør du i stedet for kigge efter et lån med lave renter. Du kan undersøge, hvilken udbyder, som kan tilbyde dig dette, ved at benytte en forbrugslån beregner.

Størrelsen på lånet

Hvilken størrelse lån, som er muligt at optage, varierer utroligt meget. Lånets størrelse afhænger især af tilbagebetalingsperioden. Hvis tilbagebetalingsperioden kun er en enkelt måned, vil det ofte være et par tusinde kroner, som man har mulighed for at låne. Der er dog mulighed for at låne stort set alt imellem 100 kr. og 400.000 kr. Sørg dog for at være sikker på, at du kan betale lånet tilbage igen og lån derfor ikke mere, end hvad du har behov for.

Samle forbrugslån

Det kan være en god ide at samle forbrugslån. Dette skyldes, at du vil få et langt bedre overblik over, hvilke lån du har og samtidig skal du ikke betale tilbage til mange forskellige kreditorer. Du undgår altså at have klatgæld og kan i stedet for blot se din gæld som et hele. At samle forbrugslån et sted sker nemt ved at søge om et samlelån. Herefter vil din nye kreditor sørge for at indfri dit lån hos din tidligere kreditor og på denne måde overdrages gælden til den nye kreditor. Saml dine forbrugslån og undgå at betale mange gebyrer hos flere forskellige låneudbydere og skab et bedre overblik over din privatøkonomi.

Lånebegreber

Det kan være svært at finde rundt i de mange lånebegreber, som man støder på, når man ønsker at optage et lån. Det er dog meget vigtigt, at man ved, hvad disse begreber dækker over, da man ellers kan ende med at betale utroligt mange omkostninger i forbindelse med sit lån.

Forbrugslån rente

Du har sikkert en nogenlunde ide om, hvad forbrugslån rente er. Renten dækker nemlig over det, som du skal betale for at have lånet. Man kan altså sige, at det er det, som låneudbyderen tjener på, at du optager lånet ved dem. For dig går det altså ud på, at renten er så lav som muligt, men låneudbydere ønsker derimod at tage en så høj rente som muligt. Du skal derfor have øjnene åbne, når du sammenligner lån, da det kan være meget forskelligt, hvilken rente der tilbydes.

Stiftelsesomkostninger

Stiftelsesomkostninger er de omkostninger, som der er forbundet med at stifte et lån. Størrelsen på disse omkostninger vil afhænge af, hvor stort et lån, som du ønsker at optage. Jo større lån, jo højere vil stiftelsesomkostningerne være. Dette skyldes, at der er en større risiko forbundet med at låne mange penge til en låntager, hvilket låneudbyderen altså prøver at tage forbehold for, ved at have høje omkostninger, herunder bl.a. stiftelsesomkostninger.

Forbrugslån ÅOP

ÅOP er nok det mest vigtige begreb, som man skal kende til, hvis man ønsker at optage et lån. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og dækker altså over alle de omkostninger, som der måtte være forbundet med lånet. ÅOP medtager altså både renten på lånet, stiftelsesomkostninger, gebyrer og alle andre omkostninger, som der måtte være i forbindelse med at låne penge. Hvis du ved, hvad ÅOP er, kan du altså lynhurtigt regne ud, hvad lånet vil koste dig.

Tilbagebetalingsperiode

Lånets tilbagebetalingsperiode dækker over, hvor hurtigt du skal betale dit lån tilbage. Hvor lang tilbagebetalingsperioden er, afhænger af hvor stort et lån, som du ønsker at optage. Jo større lånet er, jo længere tid vil du have til at betale lånet tilbage og jo mindre lånet er, jo kortere tid vil du have til at betale lånet tilbage.

Hovedstol

Begrebet hovedstol dækker over lånets samlede størrelse. Ønsker du fx at låne 50.000, så vil hovedstolen være 50.000.

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse er det beløb, som du skal betale tilbage til låneudbyderen hver måned. Størrelsen på ydelsen afhænger af hovedstolen, tilbagebetalingsperioden og renten på lånet. Inden ud optager et lån, skal du altså finde frem til, hvor meget du har mulighed for at afdrage på lånet hver måned, da der vil komme markante renter på lånet, hvis det ikke betales tilbage i rette tid.

Hvem kan tage et lån til forbrug?

Mange forskellige typer mennesker optager et lån til forbrug. Der er dog visse krav, som du skal opfylde for at kunne optage et lån. De mest generelle krav ses nedenfor:

 •        Dansk statsborger
 •        Fyldt 18 år
 •        Have nemid
 •        Ikke være registreret i RKI

Udover ovenstående kræver visse låneudbydere derudover, at andre områder skal være opfyldt. Dette er bl.a., at du skal være minimum 20, 21 eller 23 år. Derudover er det for nogle et krav, at du har et fast arbejde samt at du har en årsindkomst, som minimum er på 125.000 kr. For nogle gælder det derudover også, at du kun må låne 4.000 kr., hvis det er første gang, at du ønsker at låne penge.

Forbrugslån på SU

Som nævnt optager mange forskellige typer mennesker lån til forbrug. Dette kan både være unge mennesker, midaldrende mennesker og ældre mennesker. Hvis man er under uddannelse, kan man ofte gå med overvejelserne om at optage et lån, da rådighedsbeløbet kan være ret begrænset på SU. Dog skal du huske på, at du skal kunne betale en månedlig ydelse tilbage til låneudbyderen hver måned.

Dette kan virke uoverskueligt på SU, hvorfor du i stedet for bør overveje andre muligheder. Dette kan fx være at optage et SU lån. Det smarte ved et SU lån er, at du først skal betale lånet tilbage efter, at du har færdiggjort din uddannelse. Denne form for lån egner sig altså langt mere til personer på SU. Hvis du mangler penge til forbrug, ville det bedste dog klart være at søge efter et arbejde, men kan du ikke finde dette eller har du blot ikke tiden til et arbejde, kan et lån være nødvendigt.

Hvornår bør du tage et forbrugslån?

Forbrugslån online

For mange kan det være svært at finde ud af, hvornår det er anses som værende acceptabelt at optage et lån. Der er dog ikke nogen gylden regel for dette, udover at du altid skal tænke dig meget om, inden du optager et lån. Forbrugslån er meget nemme at optage, men man skal huske på, at renter på forbrugslån kan være meget høje. Dette skyldes, at der er høj risiko for låneudbyderne, hvilket alt andet lige resulterer i, at de tager en høj pris for lånet. Inden du optager et lån, skal du altså overveje, hvorvidt du kan finansiere dit forbrug på anden vis. Dette kan fx være ved at låne penge hurtigt hos familie, arbejde ekstra eller simpelthen blot begrænse sit forbrug. Er dette ikke muligt for dig, så kan du begynde at undersøge, hvilket lån, som passer bedst til dig.

Sammenlign forbrugslån

For at finde ud af, hvilket lån, som egner sig bedst til dig og dine behov, kan du benytte en forbrugslån beregner. Her kan du sammenligne forbrugslån mange udbydere imellem og altså hurtigt skabe gennemsigtighed og overskuelighed for dig selv. Sørg for at holde øje med nogle af de tidligere nævnte omkostninger, herunder især ÅOP. Nedenfor kan du se nogle af dem, som udbyder forbrugslån:

 • Forbrugslån nordea
 • Forbrugslån danske bank
 • Jyske bank forbrugslån
 • Basisbank forbrugslån
 • Mybanker forbrugslån
 • Nykredit forbrugslån
 • Vivus
 • Bank Norwegian
 • Ferratum

Der er langt flere låneudbydere end ovenstående og som du kan se, er der altså mange store aktører på markedet. Dette er med til at sikre dig, at omkostningerne på dit lån kommer i bund og at du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Kilder

Såfremt du ønsker yderligere informationer om låneudbydere i Danmark eller det at være registreret i RKI, kan du læse mere på følgende sider:

Scroll til toppen