Billig lån

Hjem » Lån Penge » Billig lån

Disclaimer

Moneytalk.dk drives med kommercielt formål og modtager provision eller anden betaling gennem affiliate links og omtale på siden. Låneudbyderne som vises på denne side er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.


Det er for rigtig mange mennesker blevet attraktivt at optage et billig lån online. Udviklingen har især fundet sted over de seneste par år, hvor folk i stigende grad vælger at låne penge online. Dette fremfor at låne penge i banken eller få en kassekredit. Billiglån er attraktivt, da det er meget nemt og hurtigt at optage. Låneprocessen er altså forkortet markant ned ved disse låntyper. Den intensiverede efterspørgsel efter at låne penge på internettet har forøget antallet af låneudbydere markant.

Dette skaber en lang række fordele for dig som låneoptager, da mange låneudbydere er ensbetydende med stor konkurrence på markedet. Dette resulterer altså i, at det lige nu er muligt at få meget konkurrencedygtige lån. Man kan både opnå lave omkostninger og få krav for at kunne låne penge. Det kan derfor være meget attraktivt for rigtig mange mennesker at låne penge online. Dog er det vigtigt, at du har helt styr på, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger denne løsning.

Hav styr på din økonomi, inden du optager et lån

Det er utroligt vigtigt, at du har ordentligt styr på din privatøkonomi, inden du eventuelt vælger et forbrugslån. Rigtig mange, som vælger at optage et lån, har ikke styr på deres økonomi. Derfor ender de med at have svært ved, at betale lånet tilbage igen. Hvis du er nået frem til, at du har brug for at optage et lån, så bør du derfor give din økonomi et grundigt eftersyn først.

Læg et budget

Billig lån

For at få et overblik over din økonomi og komme helt til bunds i, hvilke indtægter og udgifter, som du har, så bør du lægge et budget. Ved at lægge et budget vil du finde frem til, hvor meget du har behov for at låne samt hvor meget din økonomi kan holde til at du låner. Med dette menes, hvor meget du er i stand til at betale af på lånet hver måned, indtil det er fuldstændig afbetalt. For at lægge et budget, bør du gå minimum 3 måneder tilbage i dine kontoudtog. Du kan eventuelt printe udtogene ud for at skabe mere overblik for dig selv.

Du skal nu begynde at identificere, hvad din månedlige indtægt er samt, hvilke månedlige udgifter du har. Udgifter dækker over faste udgifter, forbrug og madbudget. Hvor mange penge, som du bør bruge på de forskellige poster, afhænger af hvor du bor, hvor stor en familie du har og meget mere. Dette kan derfor være svært at sammenligne mellem forskellige familier. Når du også har identificeret dine udgifter, så har du forhåbentligt et lille rådighedsbeløb tilbage. Hvis du ikke har dette, så bør du altså ikke låne penge, medmindre du kan skære ned på nogle af dine udgifter. Dette skyldes, at du skal betale dit lån tilbage, hvor der også vil være forskellige omkostninger involveret.

Lån kun, hvis det er nødvendigt

Hvis du har fundet frem til, at din økonomi kan bære et lån, så husk på, at du kun bør låne penge, hvis det er yderst nødvendigt. Det er i langt de fleste tilfælde negativ at have gæld og det at låne penge online er bestemt ikke gratis. Husk på, at låneudbydere tjener penge på at låne penge ud til sine kunder. Hvorvidt lånet er nødvendigt for dig at optage, kan kun du selv vurdere. Mange låner penge online til uforudsete udgifter, hvor andre også låner penge til forbrugsgoder.

Eksempler på disse behov for at låne penge kan være, at er blevet nødt til at tage til tandlæge, hvor du har fået en regning, som din økonomi ikke kan bære. Dette vil være en uforudset udgift. Føler du et behov for at have den nyeste iPhone, så vil dette være et forbrugsgode. Det er dog også muligt at optage lån til andre ting såsom billig billån, billig mc-lån, billiglån til campingvogn eller billiglån til andelsbolig. Disse typer af lån vil dog være et ret stort lån, hvorfor du bør overveje, om det at låne penge online er den rigtige løsning for dig.

Disse begreber bør du kende til

For at være sikker på, at du får det mest fordelagtige lånetilbud, så er der visse begreber, som du bør have fuldstændig styr på. Har du ikke styr på disse begreber, så kan du hurtigt overse store omkostninger på det lån, som du ønsker at optage.

Rente

Rente er det første begreb, som du bør kende til. Den reale rente dækker over det, som du betaler for at have lånet. Hvor høj renten er, afhænger af en række forskellige ting, men bestemmes blandt andet ud fra hvor stort et beløb, som du har behov for at låne, hvilken tilbagebetalingstid, som du ønsker samt hvordan din private økonomiske situation er. Renten vil være høj, hvis du ønsker at låne et stort beløb med lang tilbagebetalingstid og hvis du ikke har den bedste økonomiske situation. Sørg derfor for at finde et billigt lån med lav rente, så vidt det er muligt.

Gebyrer

Gebyrer dækker over de øvrige omkostninger, som der er i forbindelse med at optage et lån. Dette kan blandt andet dække over administrationsgebyrer og gebyrer til betaling via PBS. Betaling via PBS er en automatisk betalingsform, hvor du ikke selv skal tænke på at tilbagebetale pengene. Dette vil blive opsat, så de automatisk trækkes fra din konto hver måned.

ÅOP

ÅOP står for de årlige omkostninger i procent. Ved at se på ÅOP finder du altså frem til alle de omkostninger, som der er forbundet med det lån, som du ønsker at optage. Dette begreb er derfor et af de mest vigtige at kende til, hvis du skal ud at optage et lån. Sørg for at vælge et lån, hvor ÅOP er så lav som overhovedet muligt, men husk dog også på at holde øje med andre faktorer.

Tilbagebetalingstid

Tilbagebetalingstiden dækker over den periode, som du har til at betale lånet tilbage. Denne tid varierer især efter lånets størrelse, hvor den ved større lån vil være længere end ved mindre lån. Har du en stram økonomi, bør du vælge et lån, som har en så lang tilbagebetalingstid som muligt.

Afdragsfrihed

Hos nogle låneudbydere er det muligt at opnå det, som kaldes afdragsfrihed. Afdragsfrihed vil sige, at du ikke skal tilbagebetale på dit lån i en vis periode. Ofte vil det være muligt at få afdragsfrihed i den første del af lånets løbetid. Afdragsfrihed tilbydes især ved større lånebeløb. Ved du allerede nu, at din økonomi vil være stram for eksempel den næste måned, så prøv at finde en låneudbyder, som giver dig afdragsfrihed den første måned af lånets løbetid.

Hvem kan optage et lån online?

Låntypen kan optages af stort set alle mennesker. Der er dog nogle krav, som skal opfyldes, inden du kan låne penge online.

Billig lån til studerende

Det er muligt at optage et billigt lån til studerende. Det er dog et krav, at du skal være fyldt 18 år og derved være myndig, for at du må optage et denne låntype. Det anbefales dog, at du venter så længe som muligt med at låne penge. Selvom det er meget nemt at låne penge online, betyder dette altså ikke, at det er noget, som du bør kaste dig ud i. Hvis du er studerende, vil det ofte være bedre for din økonomi at tage et SU lån. Dette skyldes, at du ikke skal betale af på denne låneform før, at du er færdig med din uddannelse. Optager du et billigt lån til studerende, skal du altså betale af på lånet hver måned ved langt de fleste låneudbydere.

Billig lån uden fast indtægt

Billig lån online

Har du ikke en fast indtægt, så er det ikke alle steder, hvor du kan låne penge online. Billiglån uden fast indtægt er et meget risikofyldt lån for låneudbydere, hvorfor de helst vil undgå dette. Nogle låneudbydere vælger dog at give billigt lån uden fast indtægt. Disse billige lån uden fast indtægt er dog ofte forbundet med meget høje renter og en høj ÅOP. Det er dog ikke kun fordi, at du ikke kan låne penge uden fast indtægt, at du bør lade være. Har du ikke en fast indtægt, kan det blive rigtig svært for dig at afbetale lånet. Dette kan altså resultere i rigtig mange omkostninger, da der vil være renter på dit lånebeløb. Hvis du derfor ikke sørger for at betale lånet af løbende, så vil disse renter blive større og større.

Billig lån med RKI

RKI står for Ribers Kreditvurdering. Hvis man er blevet registreret i RKI, er det fordi man ikke har sørget for at betale sine regninger til tiden. Hvis man ikke sørger for at gøre dette, kan den virksomhed, som man skylder penge, melde ind til RKI, at man er en dårlig betaler. Man bliver dog ikke registreret i RKI uden videre, men man skal gentagne gange ikke have betalt til tiden. Billiglån med RKI er ved langt de fleste låneudbydere ikke muligt, fordi det vidner om en stor usikkerhed forbundet med at få sine penge tilbage. Billig lån med RKI er dog hos visse låneudbydere muligt. Dog gælder samme princip, som hvis man ikke har nogen fast indtægt, nemlig at man ofte vil skulle betale høje omkostninger på sit lån. Billiglån med RKI bør altså undgås, da man hurtigt kan ende med at have et meget dyrt lån.

Dine muligheder, når du optager et lån

Der er visse fordelagtige muligheder ved at optage et lån online. Nedenfor kan du læse mere om, hvad dine muligheder helt nøjagtigt er.

Billig lån uden sikkerhed

At optage et billigt lån uden sikkerhed er en af de mange fordele ved at vælge at låne penge online. I mange år har det stort set kun været muligt at låne penge i sin bank og her er et af kravene ofte, at man skal kunne stille sikkerhed for lånet. Ved at låne penge online, kan du dog nemt få et billigt lån uden sikkerhed. Dette gør det altså langt mere enkelt at optage et lån.

Billig lån uden dokumentation

Billig lån uden dokumentation er også en af fordelene ved at låne penge online. At optage et billiglån uden dokumentation vil sige, at du ikke skal dokumentere, hvordan du vil betale lånet tilbage. Derudover skal du heller ikke redegøre for, hvad du ønsker at bruge de lånte penge til. Billiglån uden dokumentation er derfor attraktivt blandt rigtig mange mennesker, da man ikke skal stå til regnskab på samme måde, som man skal, når man låner penge i banken.

Billig lån med lav rente

Hos rigtig mange låneudbydere er det muligt at optage et billig lån med lav rente. Lån med billig rente er muligt, da der er så mange forskellige udbydere på markedet, hvilket presser renterne i bund. Billig lån med lav rente er derfor ofte nemme at finde ved hurtigt at sammenligne låneudbyderne og se på, hvad de kan tilbyde. Optag hurtig lån med billig rente ved at bruge vores lånesammenligningsside for at finde det mest fordelagtige tilbud af billiglån med lav rente.

Billig lån uden rente

Hos nogle låneudbydere er det også muligt at optage et billigt lån uden rente. Billig lån uden rente er ofte muligt at få de første 30 dage. Herefter vil der altså ofte komme renter på lånet. Billig lån med lav rente kan ofte være bedre at optage end billig lån uden rente. Dette skyldes, at lån til billig rente ofte vil give dig lavere omkostninger set over hele låneperiode. Ofte vil renterne ved billig lån uden rente blive høje efter de 30 dage er gået. Hvis du derfor på forhånd ved, at du ikke kan tilbagebetale lånet de første 30 dage, så kan det være bedre at tage et billigt lån med lav rente fremfor et billigt lån uden rente.

Billig lån med afdragsfrihed

Det er muligt at optage et billig lån med afdragsfrihed. Billig lån med afdragsfrihed er ofte muligt, hvis du låner mange penge og ikke blot et par tusinde kroner. Husk dog på, at der også løber renter på billiglån med afdragsfrihed. Det er kun visse låneudbydere, som ikke har renter på lånet, indtil afdragsfrihedsperioden er ovre.

Kilder

Såfremt du ønsker yderligere informationer om låneudbydere i Danmark eller det at være registreret i RKI, kan du læse mere på følgende sider:

Scroll til toppen